Lite Personligt
Jag som driver den här webbshopen heter Anna och är omkring 50 år, har familj bestående av man och tre barn (mer eller mindre vuxna) och två katter. Min dotter har också gett mig tre underbara barnbarn.
Jag älskar att resa och se nya platser och kulturer. Tyvärr kan jag bara resa ytterst begränsat efter att jag insjuknade i ME (se nedan) Jag har svårt med mycket intryck mm. Men värmen i tropiska länder gör att jag mår så mycket bättre i kroppen. Så nu är det bara lottovinsten som måste slå in för att jag ska kunna åka igen! ;D 

 Tidigare i livet har jag jobbat på en bokföringsbyrå men omkring 2011 insjuknade jag i ME/CFS (Myalgic Encefalomyelitis/Chronic Fatigue Syndrom) som är en kronisk neurologisk sjukdom.
Myalgic Encefalomyelitis betyder ordagrant Muskelsmärta och inflammation i hjärna och ryggmärg.
Från att ha varit en sjukdom som få kände till så har ME efter pandemin blivit en lite mer omtalad sjukdom eftersom Långtidscovid har liknande symtom och många som lider av Långtidscovid har med tiden fått diagnosen ME.

Jag jobbar med den här Web Shopen så mycket som jag orkar, det är min terapi för att ha något att göra i den mån jag klarar och orkar. ME/CFS är en starkt funktionsnedsättande sjukdom som gör att jag ibland inte ens kommer ur sängen men andra dagar kan ta en kortare promenad.

Med det sagt så vill jag förtydliga att jobba i min lilla web shop är det roligaste jag vet och att Ni som kunder ALDRIG behöver vara oroliga för om jag ska vara "pigg" nog att göra iordning er order eller inte.
Er order kommer ALLTID först, och OM det någon gång skulle vara så att jag inte kan få iväg den pga min ME så har jag hjälp runtomkring mig som isf rycker in och ser till att ni får det ni beställt.

För att bidra lite till forskningen kring ME/CFS så gör jag armband med texten "Cure ME" (eller den text kunden vill ha) de kostar 110 kr och där 50 % av priset går just till forskning av ME/CFS. Om ni är intresserad av ett sådant armband så kika under fliken "Till förmån för forskning".
Gå gärna in på www.rme.nu och läs mer om denna sjukdom, Tack!

Jag gör även smycken till förmån för cancerfonden, men inte specifikt för t,ex bröstcancer eller barncancer utan till stora allmänna cancerfonden. Detta pga att jag runt omkring mig har många olika cancerformer (t,ex bröstcancer, prostatacancer och bukspottkörtelcancer bara i min närmsta familj, många fler cancerformer i min vänskapskrets) och det blir lite för många fonder att hålla reda på, därför vill jag att pengarna vi skänker fördelas på alla olika former av cancer.

Varmt Välkomna in och kika runt (och shoppa loss) i min lilla vrå!
Kram Anna

Violas Vrå

Det här är vi

Web shopen som har lite av varje.

Violas Vrå har hållit på med smycken sedan 2015 och har med tiden utökat sortimentet med lite av varje.
Vi har handgjorda pärlarmband, halsband , örhängen, ringar, fotlänkar och läderarmband. Kan det vara så att du har en egen idé på en design till nått pärl- eller lädersmycke, så var inte rädd för att fråga, jag gör mitt bästa för att tillfredsställa Din önskan! Eller hittar du ett smycke i butiken som du tycker om men skulle vilja ha det i en annan färg eller med en annan berlock, fråga!! Förmodligen så kan jag göra smycket i den färg Du vill och sätta dit en berlock Du vill ha! Ingenting är omöjligt! Vi gör även namnarmband med bokstavspärlor, skicka ett meddelande med vad ni vill ha så ordnar vi det.

Nu har vi utökat vårt sortimens med en del sytt, virkat och stickat. Vi har bl.a hemsydda mössor i trikå och hemvirkade mössor i olika garn. Ett garn vill jag ändå nämna och det är reflexgarnet, en mössa virkad i det garnet ser ut som vilken mössa som helst i dagsljus men när det är mörk så fungerar den som en reflex, se gärna mer om dem under fliken "mössor".

Det kommer också en del inredning och redan nu finns det jättefina Lavendelpåsar, servettringar och dekorationshjärtan mm.
Under fliken "Pyssel" kommer det att uppdateras med en hel del material för smyckestillverkning mm, håll koll där om ni är intresserade av det.

Hur du tar hand om dina smycken:
De smycken som du köper hos Violas Vrå är bijouterier och är därför inte lika tåliga som smycken av äkta guld eller silver.
Så för att få dem att förbli fina så länge som möjligt så är det bra om du tänker på en del saker för att ta hand om dem på bästa sätt. 

  • Förvara dem torrt och mörkt och separerade från andra smycken.
  • Ta av dem när du sover eller duschar/badar.
  • Undvik fukt direkt på smyckena, så som vatten, parfym, hårspray eller handkräm/hudlotion.

Om dina smycken ändå skulle bli missfärgade så kan du fukta en trasa och polera försiktigt.

Dam och Herr
Som ni kanske har sett så har vi inte delat upp våra smycken efter dam och herr. Det är för att vi inte tycker att det är möjligt att säga vad som är snyggast på den eller den, utan alla smycken kan bäras av den som tycker om dem.


(OBS: Poster-tillverkningen ligger just nu nere, men vi hoppas på att den snart är igång igen.) Nu har vi även posters i egen design, än så länge i begränsad upplaga men mer kommer vartefter! Även här kan ni komma med egna förslag så gör jag mitt bästa för att göra den poster just du vill ha. (Gör dock än så länge bara i A4 format).)

Sortimentet är inte konstant utan förändras hela tiden, vi tar hem och tillverkar sådant som vi själva tycker är fint/mysigt/användbart/bra att ha.

Varmt Välkomna in och kika!

--------

For our customers in other countries!
Welcome to this little webbshop that has a little of everything that is beautiful.
We have jewelry where a lot of them are handmade, all jewelry made of beads is handmade!
Here we have some things for those who liked to DIY and for scrapbooking.
Don't forget to look at our popular butterflys that you can put on the wall, mirror, refrigerator or at any place you want!
there are a lot more things in store so why not just go in and look for yourself! We hope you find something you like and we love to "see" you in the shop in the future!
Love from
Violas Vrå